Informatie Coronavirus

Informatie Coronavirus

Reizigers moeten vanaf maandag 15 november 2021:
Maximaal 48 uur voor hun reis een PCR test doen en negatieve uitslag uploaden;

 • Een Passenger Locator Card (PLC) moet invullen;
 • Een Digital Immigration card invullen;
 • 3 dagen na aankomst op Curaçao een antigeentest doen.

Bovenstaande kan worden ingevuld en upgeload via www.dicardcuracao.com. Bovenstaande geldt voor gevaccineerden en ongevaccineerden.

Recentelijk besmet met corona
Een reiziger moet het volgende ook doen als de PCR test nog steeds een positieve uitslag geeft in verband met een recente besmetting:

 • Een PCR test doen maximaal 48 uur voor de vlucht (die dus waarschijnlijk nog positief is);
 • Een antigeentest doen maximaal 24 uur voor de vlucht en de negatieve uitslag uploaden;
 • Eerste positieve PCR-testresultaat bij zich hebben en die mag niet ouder dan drie maanden zijn.

Bovenstaande testuitslagen moet de reiziger bij zich hebben. Een verklaring van een arts/ GGD is niet meer nodig.

QR Code
Curaçao accepteert alle QR-codes die in Nederland en Europa zijn uitgegeven. Dus reizigers die 1 prik hebben gehad in combinatie met een besmetting, kunnen ook hun QR-code op Curaçao gebruiken.

Handige links

 • Gobiernu di Kòrsou voor alle informatie over reizen naar Curaçao en maatregelen die daar gelden.
 • Dicard Curaçao voor het invullen van de PLC en om de documenten up te loaden.

Trouwen

Trouwen

Curaçao is een ideale trouwlocatie; wanneer u hiervoor kiest, zult u van tevoren wel een aantal zaken moeten regelen en procedures moeten doorlopen. Zo bent u zeker van een onbezorgde trouwdag en honeymoon.

Als niet-ingezetene van Curaçao kunt u op Curaçao trouwen als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • U en uw toekomstige levenspartner moeten buiten Curaçao wonen.

 • Uiterlijk twee maanden voor het huwelijk moet u vanuit het land van herkomst schriftelijk (per brief) aan de Burgerlijke Stand op Curaçao melden dat u wilt trouwen. Geef hierin minstens twee mogelijke data aan en op welk tijdstip van de dag u wilt trouwen. U moet beiden de schriftelijke aanvraag ondertekenen.

 • Bij deze brief voegt u uw e-mailadres en de volgende documenten toe:

 • Geboorteakte (een afschrift of een uitvoerig uittreksel), niet ouder dan 1 jaar;
 • Kopie van een geldig paspoort
 • Bewijs dat u ongehuwd bent (via de burgerlijke stand in uw woonplaats), niet ouder dan 6 maanden
 • Indien u gescheiden of een weduwe/weduwnaar bent, moet u hiervoor de betreffende aktes overleggen (echtscheidings- of overlijdensakte), niet ouder dan 6 maanden
 • Kopie geldige paspoorten van alle getuigen

Afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden kan het voorkomen dat u om nog meer documenten wordt gevraagd. U krijgt ruim de tijd voor het regelen van die documenten.

Binnen twee weken nadat de Burgerlijke Stand uw documenten heeft ontvangen en onderzocht, ontvangt u bericht waarin aangegeven wordt of alle overlegde stukken in orde zijn. Zo niet, dan wordt dan bepaald of de door u gewenste trouwdatum en tijdstip nog haalbaar zijn.

Uw huwelijk wordt officieel aangekondigd op de eerstvolgende zaterdag nadat uw huwelijksaanvraag en de bijbehorende documenten zijn goedgekeurd.

Ter identificatie van het bruidspaar is het van belang dat u zich uiterlijk 3 dagen voordat u in het huwelijksbootje stapt bij de Burgerlijke Stand op Curaçao meldt met uw paspoort. U kunt dan ook kennismaken met de ambtenaar van de Burgerlijke Stand die uw huwelijk zal voltrekken. U kunt zich melden bij:

Bevolkingsregister en Verkiezingen Curaçao (Kranshi)

Roodeweg 42
Willemstad, Curaçao
Telefoon: (+5999) 4341600
Fax: (+5999) 4618166
E-mail: info.bsbv@gobiernu.cw

Vaccinaties

Vaccinaties

Voor Curaçao zijn geen specifieke vaccinaties nodig, tenzij u uit een gele koorts risicogebied komt. In dit geval bent u verplicht de vaccinatie tegen gele koorts te hebben. Dat geldt ook voor baby’s vanaf 6 maanden oud. Kijk voor meer informatie op: Vaccinaties op Reis

Let op: u kunt het Curaçaohuis niet verantwoordelijk stellen voor bepaalde risico’s die u in het land loopt. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid en beslissing om wel of niet naar een bepaald land en of gebied te reizen.

Melding van geldtransporten

Melding van geldtransporten

Iedereen die Curaçao binnenkomt of verlaat en die geld en geldswaardige papieren ter waarde van ANG 20.000,00 of meer bij zich heeft, moet dit aan de Douaneautoriteiten melden. Gebruik hiervoor het aangifteformulier dat u kunt krijgen bij de Douaneautoriteiten op de luchthaven.