Reizen/vakantie Curaçao

Reizigers die onder meer voor vakantie, ontspanning, sport, familie of studie naar Curaçao gaan, mogen gedurende hun verblijf geen arbeid op Curaçao verrichten.

Bij binnenkomst op Curaçao moet u in het bezit zijn van:

Documenten
  • Geldig paspoort, een identiteitskaart is niet voldoende
  • Bewijs van terugreis of doorreis naar een bestemming buiten de Caribische Koninkrijksdelen
  • Bewijs dat u kunt terugkeren of doorreizen naar uw land van nationaliteit, bestendig verblijf of een land waarvoor u een visum heeft
  • Genoeg financiële middelen (bij verblijf in een hotel ca. $ 150,- per dag, bij verblijf bij familie ca. $ 100,- per dag)
  • Een logeeradres voor de duur van uw verblijf
  • Een geldige ziektekostenverzekering of reisverzekering inclusief ziektekosten met een dekking van minimaal US $ 15.000
  • In het geval u uit een visumplichtig land komt, dient u een geldige visumsticker in uw paspoort te hebben
  • Een volledig ingevulde en ondertekende ED-kaart (de immigratiekaart die u in het vliegtuig of op het schip krijgt)

De uiteindelijke toelating tot Curaçao wordt bij aankomst bepaald door de migratieambtenaar. De migratie-autoriteiten hebben het gezag om toelating aan de grens toe te staan of te weigeren. Toelating kan worden geweigerd als u bij binnenkomst niet aan alle toelatingsvoorwaarden wordt voldaan.

Waarom een paspoort?

U kunt zich met een paspoort legitimeren. Een paspoort is ook een geldig reisdocument voor alle landen van de wereld. In een paspoort kan een visum worden geplaatst. Een identiteitskaart is niet voldoende omdat het in de eerste plaats een identiteitsbewijs is. Met een identiteitskaart kunt u reizen in en tussen landen in de Europese Unie (EU) en een aantal andere Europese landen, maar niet naar Curaçao.

Nederlandse nationaliteit: geen Caribisch visum nodig

Heeft u de Nederlandse nationaliteit en gaat u voor een kort verblijf naar één van de Caribische Koninkrijksdelen van Nederland? Dan heeft u geen Caribisch visum nodig. U moet wel een geldig paspoort hebben en een retourticket. Bij een kort verblijf kunt u denken aan vakantie, zakenbezoek of familiebezoek. Ook inwoners van andere niet-visumplichtige landen kunnen zonder Caribisch visum naar een van de Caribische Koninkrijksdelen reizen

Huisdieren

Wanneer u dieren invoert, moet u onder andere een originele gezondheidsverklaring overleggen: een International Health Certificate (zoals deze verklaring in Amerika wordt genoemd). Dit document is ook nodig bij de invoer van vogels en moet getekend zijn door een officiële of daartoe geaccrediteerde dierenarts.

Deze gezondheidsverklaring mag niet ouder zijn dan 14 dagen vóór het vertrek uit het land van herkomst. Voor het invoeren van honden, katten en hyena-achtigen moet u bovendien ook een bewijs van vaccinatie tegen hondsdolheid (rabies, lyssa) overleggen.

Klik hier  voor de regels om te reizen met huisdieren vanuit de Europese Unie en bij vragen moet u contact opnemen met Veterinaire Zaken Curaçao, via info.uovz@gobiernu.cw .