Curaçao maakt deel uit van de vier autonome landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden en heeft een parlementair systeem. Hoewel velen Curaçao kennen van haar mooie stranden en als recreatieoord, zal dit onderdeel aandacht besteden aan de uitnodigende investeringsklimaat van dit vibrant portaal naar niet alleen de lokale bevolking, maar ook de bewoners van het Caraïbisch gebied en Latijns Amerika dat meer dan 659 miljoen mensen telt (United Nations schattingen 2021).

Het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao, stelt als doel om geïnteresseerde personen en potentiële investeerders te assisteren met hun zoekactiviteiten naar relevante informatie over het zaken doen in/op en via Curaçao, investeringsfocussectoren en overige nuttige informatie.

Informatie en links

De volgende websites en organisaties bieden nuttige informatie over het zaken doen in/op Curaçao met onderwerpen zoals het juridisch kader, investeringsbescherming, voorkeurstoegang en andere informatie over de strategische locatie van het eiland tezamen met details over investeringsprikkels.

www.gobiernu.cw is de officiële website van de overheid van Curaçao. Informatie over de verschillende ministeries, kan hier gevonden worden.

Curinvest van de Curaçao Investment Export Promotion Agency (“CINEX”) geeft uitgebreide informatie aan potentiële investeerders en geïnteresseerde personen.

www.curacaochamber.cw is de website van de Curaçao Chamber of Commerce and Industry (Kamer van Koophandel).

www.curacao.com is de officiele website van de Curaçao Tourist Board en biedt informatie over het bezoeken van Curaçao.

Focus sectoren

Een aantal van de focus sectoren staan hier vermeld, maar dit zijn niet de enige sectoren waarin geïnvesteerd kan worden. Tevens treft u links aan naar organisaties en instanties die additionele (investering) informatie aanbieden.

Wilt u graag meer weten over het zaken doen in/op Curaçao?

Indien u de gewenste informatie niet kunt vinden of als u iemand in Nederland wenst te spreken, dan kunt u contact met ons opnemen, waar wij u graag zullen assisteren met uw vragen.

Voor meer informatie

Bedankt voor uw bericht. Wij zullen uw bericht binnen 3 tot 5 werkdagen beantwoorden.